FACEBOOK
ÁRGARANCIA

Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Házhozszállítás

Írások - Termékbemutatók
2016.03.10 11:18

A "szegények" aranya - Lós István írása

A „szegények” aranya

 

A napokban tesztelhettem a TúrFishing Webáruház - www.turfishing.hu - jóvoltából egy Okuma Dead Ringer 7'1, 10-30 típusú horgászbotot, egy Okuma Ceymar FD 30-as orsót, valamint a Mikado Trython Mega Line, 0.10-es méretű fonott zsinórt, jig fejeket illetve néhány gumihalat is.

 

 

 

Nem szerettem volna várni, ezért az első nap amint lehetőségem volt rá, ki is próbáltam a tesztelésre szánt felszereléseket. A botot megrázva, azonnal látszott, hogy hiába tartozik az olcsóbb árkategóriába, mégis minőségi tulajdonságokkal rendelkezik. Véleményem szerint kellően feszes botról van szó, még a 2.13m-es hosszúság ellenére is elég gerinces. Az árkategóriájából abszolút kiemelkedik. Ezt bizton állíthatom, hiszen nem egy hasonló árú bottal futottam már össze. 

Megjelenése szolid, barna és fekete színben pompázik az Okuma Dead Ringer. Tehát akik nem szeretik a csicsás botokat azoknak a külleme biztosan tetszeni fog. Nyele osztott, kombinált parafa-eva anyagból készült, blankja 24 tonnás karbon. A tervezők egy horogbeakasztót is elhelyeztek a boton, ami nagyon praktikus kis találmány, mégis sok botról lemarad.

 

 

A horgászatok során szinte mindenféle kapással jelentkeztek a halak. A bot mindent jól közvetített, ha épp csak „kóstolgatta” a gumit, vagy ha épp visszaeséskor ette meg a csalit a süllő.
Bevágás után meglepően gyorsan felkeményedik a bottest. Számomra nagyon élvezetes fárasztást biztosított minden egyes hal kifogása során.
Nagyon meglepő, hogy egy ilyen alacsony árfekvésű pálca milyen jó tulajdonságokkal rendelkezik. Sajnálom, hogy mikor még én kezdtem a pergetést nem volt a boltokban egy ehhez hasonló árú és használhatóságú horgászbot.


Az Okuma Dead Ringer esetében, sok más pergető bottal ellentétben, a 10-30 grammos dobósúlyt egy univerzális tartománynak tekinthetjük. A horgászok igényeinek kielégítésére sokféle változatban került forgalomba a bot, ezért mindenki megtalálhatja a saját elképzeléseinek megfelelő darabot.

 

 

 

Az orsó méretével egy picit "mellé lőttem", a már megszokott 30-as méretet választottam a 2.13-as bothoz.
Kicsit meglepődtem mikor feltettem a botra az Okuma Ceymar-t, hisz orr nehéz volt a felszerelés. Tehát fontos megjegyezni, hogy vásárlás előtt érdemes összeszerelni a megvásárolni kívánt eszközöket! Így biztosra tudtok menni és nem ér benneteket kellemetlen meglepetés későbbiekben.
Egyébként az Okuma megint hű maradt a megszokott minőséghez. Futása finom, igazán kellemes érzés volt vele pergetni. A fékrendszere precíz, tapadásmentes, tökéletes. A víznek ahol a felszerelést teszteltem, sajnos nagy a busa állománya. Nem nagy örömömre, de sikerült is összefutnom néhány példánnyal, ám ezek megmutatták, hogy az orsó teljesen megbízható társunk lesz, hisz kellően erős szerkezet. Horgászataim során már volt a kezemben olyan orsó, ami szinte „dadogva” adagolta a zsinórt, ellentétben az Okuma Ceymar-ral. Az orsó fogantyúja nagyon kényelmes fogást biztosít használója számára. Szivacsos anyagból készítették, így a hidegben sem fog ’’ odafagyni ’’ a kezünk.

Az Okuma Ceymar FD 30 egy jól összerakott szerkezet lett, kimagasló minőséget képviselve ár-érték arányban a saját árkategóriájában.

 

 

 

A teszt ideje alatt kifejezetten a süllőket vettem célba.

Az orsó dobjára Mikado Trython Mega Line, 0.10-es méretű, sárga színű fonott zsinórt tekercseltem.
A zsinór megadott mérete maximálisan megfelel a valóságnak. Erre a tulajdonságára azért érdemes kitérni, mert a horgászcikk piacon kapható zsinórok között számtalan darab teljesen eltér a ráírt mérettől.
Sajnos több neves gyártó terméke is eltér a dobozon feltüntetett értékekhez képest.  A Mikado Trython Mega Line abszolút megfelelő ilyen szempontból is. A színe, mint a legtöbb fonott zsinórnak enyhén kifakult a horgászatok alatt, de még így is jól látható. Ez is lényeges szempont, hiszen rengeteg horgász úgymond „zsinórról” perget és ebben az esetben jó szolgálatot tesznek a színes zsinórok. A dobástávolság abszolút kiemelkedő volt. Hihetetlenül nagyokat tudtam dobni kis erőráfordítás árán.

 

Nagyon pozitív véleményem lett a teszt végére a zsinórról, hisz gubancot egyet sem dobtam, illetve nem is vesztettem halat szakadás miatt.

 Aki most kezdené a pergetést annak mindenképp figyelmébe ajánlanám az Okuma Dead Ringer és az Okuma Ceymar orsó és botcsalád bármelyik tagját. Alsó kategóriás ár, kimagasló minőség!

Az írás végére pedig jöjjenek a kifogott ’’áldozatok”, melyek a közös fotó után természetesen visszakerültek éltető elemükbe!

 

 

Lós István - TúrFishing

www.turfishing.hu

 

A cikkben szereplő termékek:

Okuma Dead Ringer 7'1 - 10-30g

Okuma Ceymar FD 30

Mikado Trython Mega Line 0.10mm

 

Ajánlott termékek:

Okuma termékek