Ha létezik bojli, amelyet a nyári „kuka idők” tipikus, beállt vizes időszakára találtak ki, akkor a Fire garantáltan az! Összetevőit teljes mértékben úgy állítottuk össze, hogy a legrapszodikusabb melegfrontos idők alatt is képes legyen felkelteni a vízközt, vagy vízfelszínen tartózkodó halak figyelmét. Mivel pikkelyes barátaink ilyenkor nagyon kevés időt töltenek a meder közelében táplálkozással, ajánljuk e típus lebegő bojlival való kikönnyítését, különösen bevált hozzá a fehér színű (Grainy Garlic) pop-up, és a saját, narancssárga pop-upja is. Magas halolaj, chiliolaj és fokhagymaolaj tartalma biztosítja egyedülálló teljesítőképességét, amelyet egy speciális fűszersó tesz teljessé. Hideg vízi horgászatokhoz azért nem ajánljuk e típus használatát, mert gyakorlatilag a két legfontosabb adalékanyagának, vagy attraktorának jelentősége vész semmibe, hisz a magas olajtartalmától megdermed a golyó, míg a chili csípősségét okozó hatóanyag (kapszaicin) hideg vízben gyakorlatilag oldhatatlan! A leírt indokok természetesen nem zárják ki 100%-ban ilyenkor sem a halfogás lehetőségét, de úgy gondoljuk, hogy érvként elegendőnek bizonyulnak ahhoz, hogy e típust meghagyjuk a nyári kánikulák lehengerlő ütőkártyájának!