Írások - Termékbemutatók

Szezonnyitó botavató

Black Cat

 

 

 

A hosszú, hideg, jeges tél nem járt a horgászok kedvében. A levonuló jég komoly károkat okozott szeretett folyómon a Tiszán, nem kímélve a vízen maradt stégeket, hajókat. Ilyenkor a pecázás hiányában csak álmodozik a horgász, tervezget, készül az új szezonra. Én is így tettem. A 2017-es évet a vertikális harcsázás évének "neveztem" ki. Az elmúlt esztendőkben az éjszakai harcsapergetés és a nagy pontyok üldözése foglalta le a horgászatra szánt időm nagy részét. Most valami újat szerettem volna elkezdeni, amit eddig még csak próbálgattam néhány alkalommal. Ez pedig az utóbbi évek egyik legsikeresebb módszere a vertikális harcsa horgászat...

A halak védelmében


Manapság rengeteg vízen jelenik meg konfliktusként, a halak visszaengedése és vissza nem engedése szemlélet közötti különbség.
Én személy szerint mindkét oldallal tudok részben azonosulni. Ezért is szoktam egyetérteni abban, hogy a halnak van gasztronómiai értéke is. DE! Hozzáteszem mindig, hogy a mértékletesség az ésszerűség vezérelje a horgászt, NE a zsákmányszerzés okozta „mindent együnk meg, mert ez már a miénk érzés”. Az én véleményem az, pl. a pontyoknál maradva, hogy 5 kg-nál nagyobb példányokat teljesen felesleges elvinni, engedjük vissza őket. Ezáltal segítjük a természetes szaporulatot, illetve más horgász is megfoghatja majd a visszaengedett halat, ami természetesen fontos a jó állományfenntartásához és emellett nagyon jó sportélményt tud nyújtani másoknak is a jövőben.

A „szegények” aranya

 

A napokban tesztelhettem a TúrFishing Webáruház - www.turfishing.hu - jóvoltából egy Okuma Dead Ringer 7'1, 10-30 típusú horgászbotot, egy Okuma Ceymar FD 30-as orsót, valamint a Mikado Trython Mega Line, 0.10-es méretű fonott zsinórt, jig fejeket illetve néhány gumihalat is.